Homes Valencians per la Igualtat recolza la #VAGAFEMINISTA del 8 de març

Des d’Homes Valencians per la Igualtat, i després d’un procés de debat intern volem manifestar el següent posicionament com a col·lectiu respecte a la Vaga Feminista del proper 8 de març, convocada a nivell laboral, de cures, de consum i estudiantil.

En primer lloc, mostrem el nostre més absolut suport a esta iniciativa organitzada des del moviment feminista. La dignitat sorora i la capacitat organitzativa que han assolit les nostres companyes arreu del món, és un gran èxit a celebrar i esperem situe les seues vindicacions (que fem nostres) en primera línia de debat polític per tal de superar com a societat el sistema heteropatriarcal.

En segon lloc, fem una crida al conjunt dels hòmens del nostre territori per a que el dia 8 de març juguem un paper facilitador de l’exercici de vaga de les dones que tinguem al nostre voltant, en tots els àmbits: laboral, de cures, de consum i estudiantil, deixant que siguen elles les autèntiques protagonistes de la jornada vindicativa, cobrint aquells espais reproductius que elles deixaran d’ocupar eixe dia. Alhora que proposem que els hòmens aprofitem aquesta vaga tant per reflexionar sobre la nostra manera d’entendre i exercir la masculinitat, com per assumir eixe dia i la resta de l’any en eixes tasques.

Ara bé, donada la diversitat de situacions laboral-professionals, familiars i personals, d’atenció de cures, etc., Homes Valencians per la Igualtat considerem que cada home ha de reflexionar i decidir, en funció d’estes variables, quina és la millor forma de donar suport a les dones en esta vaga. El nostre objectiu principal per a esta data és, des de la nostra posició particular, facilitar en tot allò que ens siga possible que les dones del nostre entorn puguen exercir de manera activa la vaga.

També considerem que és important que els hòmens cobrim els serveis mínims i que aquells que sí que acudim al lloc de treball, ens trobem, si és dóna el cas, amb un món sense dones, moment que caldrà aprofitar per reflexionar sobre el que diàriament pateixen les nostres companyes.

En conclusió, creguem que cal que aprofitem esta data, per a, des de la situació particular de cada home, implicar-nos i reflexionar sobre els motius que condueixen a esta convocatòria de vaga, centrant-nos especialment en aquells que més directament ens interpel·len i aprofitant per a fer una revisió del nostre model de masculinitat i la manera en que condiciona i limita la vida de les nostres companyes.

ESCOLTEM, REFLEXIONEM, PARLEM I RECOLZEM A LES DONES.
CADA HOME SOM UNA REVOLUCIÓ INTERIOR PENDENT.

Comunicat d'HVxI davant la vaga 8M
Descarrega’l en pdf

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *